Projekt wnętrza Szczecin M150 | Małe Błonia

18 / 07 / 2020

Dane dotyczące projektu

Lokacja:Szczecin
Rok:
Powierzchnia:
Status

Projekt wnętrza w lekkiej stylistyce zieleni, drewna i kontrastujących ciemnych kamieni. Celem projektu jest stworzenie przestrzeni jasnej, przestronnej i jednocześnie przytulnej.

Projektowana przez nas przestrzeń to wnętrze domu w zabudowie bliźniaczej znajdującego się w Szczecinie.

Przestrzeń utrzymana jest w delikatnej tonacji kolorystycznej dominują tu odcienie złamanej, delikatnie ciepłej szarości, od bardzo jasnych na ścianach, poprzez ciemniejsze na zabudowie meblowej.

Całość dopełnia jasny odcień drewna, który dodaje ciepła i naturalnego uroku pomieszczeniom. Charakter wnętrzu nadają ciemne akcenty – na ściance RTV znajduje się piękny gres imitujący naturalny kamień w głębokim brązowo-grafitowym kolorze, motyw ten pojawia się również w łazience. Grafitowe lustra, które subtelnie odbijają światło, nadają przestrzeni głębi. Kolor antracytowy pojawia się w dodatkach meblowych. Lekkości kompozycji dodana jest przez zastosowanie witryn ze szkła ornamentowego, pionowych podświetleń LED oraz ryflowanych frontów szafek.

Akcent kolorystyczny stanowi zielony, w lekko zgniłym odcieniu, dodając nutki naturalizmu.

Dobór kolorów, tekstur oraz mebli sprawia, że wnętrze domu staje się spójne jednocześnie podkreślając jego przestronność, ale zachowując rodzinny charakter.

 

Pozostałe
realizacje

Zrealizuj swój plan
razem z nami

„Szczęście człowieka nie jest uwarunkowane wielkimi sprawami,
ale małymi szczęśliwymi okolicznościami, które mają miejsce na co dzień.”

Meik Wiking Hygge. Klucz do szczęścia

Kontakt

Napisz do nas