Projekt wnętrza M68 | Mieszkanie w Bielsku

8 / 10 / 2020

Dane dotyczące projektu

Lokacja:Bielsko
Rok:
Powierzchnia:68m2
Status

W tej realizacji wyzwaniem było zaaranżowanie przestrzeni na nowo i maksymalne dopasowanie jej do potrzeb naszych klientów.


Staraliśmy się spełnić te oczekiwania w klasycznym stylu, ocieplonym elementami rustykalnymi i boho.

Pierwszym punktem obowiązkowym było zatem połączenie przestrzeni wypoczynkowej i miejsca przygotowania posiłków – tak powstał salon otwarty na kuchnię.
Przez zastosowanie materiałów w kolorach natury – zieleń frontów w meblach kuchennych, drewno w naturalnym, miodowym odcieniu (stolik w salonie, tylne ściany w przeszklonych szafkach w kuchni) cała ta połączona strefa koresponduje ze sobą, tworząc spójną, niewymuszoną całość.

Sypialnia również nie wyłamuje się z wiodącej kolorystyki – kojące brązy i zieleń, sprzyjają wypoczynkowi. Złote akcenty przy lampkach nocnych i geometryczne wzory na ścianach dają za to rys nieprzeciętności.

Pokój dziecka otrzymał bardziej zdecydowane, energetyczne kolory. Tapeta z błękitnym motywem morskim doskonale współgra z punktami czerwieni czyniąc tę przestrzeń dynamiczną oraz zachęcającą do zabawy i aktywności.

Klasyczny styl łazienki, z armaturą w kolorze złota i płytkami w odcieniu butelkowej zieleni został przełamany przez zaskakujący, wesoły wzór płytek na drugiej ze ścian. Całość uzupełnia podłoga w kolorze naturalnego drewna, ułożona w jodełkę.

Z tej wybuchowej, na pierwszy rzut oka mieszanki, stylu klasycznego z inspiracjami czerpanymi z boho i stylu rustykalnego powstało spójne w odbiorze, ciepłe i funkcjonalne mieszkanie. Mieszkanie, na które nie tylko przyjemnie będzie patrzeć, ale które uprzyjemni codzienne obowiązki i umili życie rodzinne.

Pozostałe
realizacje

Zrealizuj swój plan
razem z nami

„Szczęście człowieka nie jest uwarunkowane wielkimi sprawami,
ale małymi szczęśliwymi okolicznościami, które mają miejsce na co dzień.”

Meik Wiking Hygge. Klucz do szczęścia

Kontakt

Napisz do nas

    [recaptcha]