Projekt wnętrza Słupno M280 | Modern Dark

4 / 06 / 2021

Dane dotyczące projektu

Lokacja:Słupno
Rok:2023
Powierzchnia:290m2
Status

Projekt wnętrza domu w Słupnie. Orzechowe drewno, przeplatające się z pięknymi, ciemnymi spiekami i nowoczesnymi formami mebli.

Nowoczesność w ciemnej odsłonie – to zdanie towarzyszył nam podczas tworzenia projektu domu w Słupnie. Inwestorom zależało na połączeniu orzechowych odcieni drewna z kontrastującymi grafitami oraz otulającym kaszmirem. Mosiężne dodatki dodały przestrzeni elegancji, natomiast czarne akcenty wydobyły jego nowoczesny, niecodzienny charakter. Imitacja drewna w postaci paneli winylowych na podłodze oraz fornir na okładzinach ściennych pozwoliły na ocieplenie wnętrza, w którym przeważają ciemne fronty i spieki. Główny element wnętrza to napinany sufit nad częścią wypoczynkowo-jadalnianą. Ma on za zadanie powiększyć optycznie przestrzeń i odbijać światło z dużych przeszkleń okiennych. Zestawienie go z drewnem oraz jasnymi płytkami pozwoliło uzyskać nowoczesny ale też domowy klimat. W salonowym centrum znalazła się również duża sofa modułowa w melanzowej tkaninie od IWC home, która pomieści całą rodzinę w trakcie filmowych wieczorów. Wygodny fotel przy kominku pozwoli na chwilę relaksu z kubkiem herbaty, natomiast ogromny stół z możliwośćią rozkładania do prawie 400cm pozwoli na większe rodzinne zgromadzenia w czasie świąt i innych okazji. Nowoczesne lampy w postaci świetlnych kul i ringów mają za zadanie nie tylko doświetlić odpowiednie strefy ale również podkreślić modernistyczny charakter wnętrza. Złote odcienie mosiądzu pozwoliły rozjaśnić całość projektu i podsycić jego elegancję, jednocześnie nie powodując wrażenia przepychu i nadmiernego zdobienia. Duże okrągłe lustro w salonie stanowi piękne tło dla sofy odbijając światło dzienne, powiększając przestrzeń i dodając jej oddechu i lekkości. Ciemna, duża kuchnia z półwyspem pozwoli rodzinie zjeść wspólne, szybkie śniadanie i będzie przede wszystkim funkcjonalną strefą gotowania. Dzięki zastosowaniu całego szeregu wysokiej zabudowy, udało się przewidzieć mnóstwo miejsca do przechowywania zapasów. Kolorystyka jednolita z salonem pozwoliła na zachowanie spójnego klimatu, jednak dla optycznego wydzielenia funkcji, zastosowano jasną płytkę podłogową z pięknym rysunkiem kamienia w strefie kuchni i komunikacji aby również rozjaśnić przestrzeń. Wszystkie zastosowane w tym wnętrzu materiały są spójne i korespondujące między sobą. Połączenie grafitu, orzechowego drewna i mosiądzu wydobywa to co najlepsze z tych materiałów, natomiast uzupełniający kaszmir na ścianach czy tkaninach pozwolił uniknąc mrocznego efektu, rozświetlając przestrzeń oraz delikatnie otulił nowoczesny klimat całości.

Pozostałe
realizacje

Zrealizuj swój plan
razem z nami

„Szczęście człowieka nie jest uwarunkowane wielkimi sprawami,
ale małymi szczęśliwymi okolicznościami, które mają miejsce na co dzień.”

Meik Wiking Hygge. Klucz do szczęścia

Kontakt

Napisz do nas