Projekt wnętrza Szczecin M150 | Rodzinne wnętrza

7 / 10 / 2020

Dane dotyczące projektu

Lokacja:Szczecin
Rok:2021
Powierzchnia:150m2
Status

Projekt wnętrza, gdzie przestrzeń jest jasna, stonowana i naturalna, sprzyjającej spędzeniu czasu w gronie rodzinnym.


Połączenie złamanej biel, z jasnym odcieniem szarości i ocieplającym, dębowym drewnem daje poczucie przytulności. Nieliczne czarne i grafitowe akcenty delikatnie ożywiają wnętrze, ale go nie obciążają.
Na tle tej neutralnej kolorystyki pojawiają się dodatki w kolorze spokojnej zieleni, w postaci tapicerki fotela i poduszek.
Na podłodze dominuje winylowy panel w odcieniu ciepłego drewna dębowego. Połączenie go z dużymi formatami Gresu Tubądzin Aula z kolekcji Monolith o delikatnej strukturze szaro- beżowego betonu daje poczucie równowagi.
Przestrzeń jest zdominowana przez wyważone połączenie pionów i poziomów – wysokie zabudowy meblowe, panele na ścianie, ryflowane fronty szafy oraz lamele zestawione są z elementami poziomymi, takimi jak zabudowa ściany RTV, drewniana donica, półwysep w kuchni.
Pojawia się również element koła w postaci, opraw oświetleniowych, lutra w holu i stolików kawowych.
Oświetlenie pozostaje neutralne. Zastosowaliśmy minimalistyczne oprawy w bieli oraz podświetlenie ściany RTV paskiem ledowym. Jedne lampy wyróżniające się na tym tle to oświetlenie jadalni. Są to lampy w stylistyce boho, nadające wnętrzu przytulności.
Drzwi do przedsionka oraz balustrada schodów w stylu industrialnym zostały złagodzone kolorem białym, który nadaje im lekkości.
Wnętrza na parterze domu przenikają się, chociaż każda przestrzeń na czytelną funkcję wyodrębnioną poprzez użyte materiały i wykończenia.

Pozostałe
realizacje

Zrealizuj swój plan
razem z nami

„Szczęście człowieka nie jest uwarunkowane wielkimi sprawami,
ale małymi szczęśliwymi okolicznościami, które mają miejsce na co dzień.”

Meik Wiking Hygge. Klucz do szczęścia

Kontakt

Napisz do nas