Projekt wnętrza M70 | Klinika w Kołobrzegu

1 / 07 / 2020

Dane dotyczące projektu

Lokacja:Kołobrzeg
Rok:
Powierzchnia:70m2
Status

Przytulne, domowe, wzbudzające poczucie bezpieczeństwa wnętrze- to odczucia, które towarzyszyć będą pacjentom podczas przebywania w opracowywanej przestrzeni.

Spójne kolory stanowią tło dla mocniejszych akcentów w postaci motywu złotego koła czy ciemnej zabudowy meblowej. Ryflowane elementy w połączeniu ze złotem, zgaszonym turkusem i metalowymi konstrukcjami odwracają uwagę Pacjentów i pomagają im zapomnieć o strachu i stresie. Efekt ten uda się uzyskać również dzięki zastosowaniu ciepłych odcieni materiałów, ponieważ podsyci to wrażenie domowego ciepła. Zastosowana kolorystyka i kącik dla dzieci to gwarancja, że dobrze poczują się tutaj również najmłodsi Pacjenci.
Ze względu na psychologiczne działanie zieleni, która uspokaja, wprowadza w stan relaksu i pozytywnie nastawia, w projekcie zaproponowano, by znalazła się ona właśnie w strefie wejściowej, aby po wejściu do Kliniki Pacjenci od razu poczuli się otuleni pozytywną energią.
Koncepcja jest spójna i wprowadzająca w dobry nastrój w myśl motywu przewodniego Kliniki, czyli …MASZ TO W UŚMIECHU 🙂

Pozostałe
realizacje

Zrealizuj swój plan
razem z nami

„Szczęście człowieka nie jest uwarunkowane wielkimi sprawami,
ale małymi szczęśliwymi okolicznościami, które mają miejsce na co dzień.”

Meik Wiking Hygge. Klucz do szczęścia

Kontakt

Napisz do nas