Projekt wnętrza Szczecin M120 | Dom na Osowie

27 / 01 / 2021

Dane dotyczące projektu

Lokacja:Szczecin
Rok:
Powierzchnia:120m2
Status

Rodzinne wnętrza domu na Osowie. Zajrzyj do środka i zobacz, które pomieszczenia ciekawie Cię zaskoczą kolorystyką i formą.

 

Wnętrze domu, które zaprojektowaliśmy jest pełne zaskakujących rozwiań i różnorodnych przestrzeni.
Strefa dzienna jest jasna i słoneczna, pełna naturalnych materiałów i stonowana. Jedynym akcentem kolorystycznym jest zieleń w postaci dekoracji ścian z mchu. Na tle bielonych fornirów dębowych, naturalnej deski dębowej i kremowych ścian pojawia się również delikatna nuta czerni w postaci industrialnych elementów mebli. Zestawione zostały ze sobą gładkie oraz frezowane fronty fornirowane. Rozrzeźbiają one duże zabudowy meblowe, powodując grę światłocienia. Dodatkowo duże lustra powiększają optycznie i wprowadzają iluzję przenikania się pomieszczeń. Zastosowane oprawy oświetleniowe wtapiają się we wnętrze, są delikatne, w kolorze jasnego beżu i bieli. Meble kuchenne w białym lakierze matowym, z bielonym, drewnianym blatem oraz białym spiekiem kwarcowym na ścianie współgrają kolorystycznie ze strefą jadalni i salonu. Oddziela je jedynie półwysep kuchenny z ażurową półką.
W całej części dziennej pojawia się konsekwentnie element koła w postaci lamp, stołu, stolika, donic czy dywanu. Dodatkowo organiczny, półokrągły kształt sofy zaprasza do wypoczynku. Zasłony w naturalnej, jasnej tkaninie dodają miękkości i przytulności.
Sypialnia natomiast to miejsce zupełnie odmienne od reszty domu. Jest to strefa odpoczynku i wyciszenia, tonąca w ciemnych szarościach, beżach i brązach. Forniry dębowe są tu czekoladowe, lamele na ścianie również. Na podłodze ciemna, miękka wykładzina ociepla wnętrze. Delikatne oprawy oświetleniowe są czarne, a główny element dekoracyjny to duży obraz na ścianie na wprost łózka. Wszystkie tkaniny są kolorystyce ciepłej, ciemnej szarości.
Kolejnym pomieszczeniem, które zaskakuje stylistyką jest toaleta na parterze, ze ścianami w kolorze granatu i umywalką w tym samym kolorze oraz mchem na ścianie i suficie. To pomieszczenie na życzenie Inwestorów zostało zaprojektowane w stylu zupełnie innym niż reszta domu, z mocnym elementem kolorystycznym.
Pomimo zastosowania tak kontrastowych rozwiązań, w całym domu konsekwentnie pojawiają się podobne akcenty, w postaci „zielonych ścian”, frezowanych frontów w różnych wybarwieniach i lameli oraz okręgów – co mimo widocznych różnic, spaja całą aranżację

Pozostałe
realizacje

Zrealizuj swój plan
razem z nami

„Szczęście człowieka nie jest uwarunkowane wielkimi sprawami,
ale małymi szczęśliwymi okolicznościami, które mają miejsce na co dzień.”

Meik Wiking Hygge. Klucz do szczęścia

Kontakt

Napisz do nas